Мир вам и дому вашему
Поиск по сайту:
“Менше знаєш – менше грішиш” 03.03.2009
[ Закон, грех, наказание ]

“Менше знаєш – менше грішиш”

Напевно, ви чули такий вислів: “менше знаєш – краще спиш”. Він відображає думку людей про залежність спокою людини від знань якихось речей.

Вираз, який ви прочитали у назві цій статті, передає схоже уявлення про співвідношення гріха та знань про Бога. Багато людей вірять в те, що чим менше вони знають про Бога та Біблію, тим менше мають гріха. Це означає, що у випадку, коли людина чинить щось неправильне, але не знає що це є гріхом, то вона і не винна у гріху. Можливо і ви так думаєте?

Чи ж насправді існує залежність між знанням Біблії та гріхом? У цьому буклеті ми пропонуємо вашій увазі розглянути декілька біблійних цитат, які допоможуть вам мати правильне уявлення стосовно цієї теми. Ми поділимо їх на дві групи. Одна розповість вам про Боже бажання щодо вивчення людьми Біблії, а друга познайомить із біблійними твердженнями про те, як сатана дивиться на це питання, чи хоче він, щоб люди знали Боже Слово?

Чи хоче Бог, щоб люди знали Біблію?

Святе Письмо дуже ясно передає бажання Бога, Який “…хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди (1 до Тимофія 2:4). Бог хоче, щоб усі люди знали правду! А що таке правда? Правда – це є Слово Боже (Iвана 17:17), записане в Біблії. Таким чином, Бог має бажання, щоб кожна людина знала Біблію.

Залежність спасіння кожної людини від знання Святого Письма очевидна у словах апостола Павла. Дійсно, без пізнання правди неможливо стати та бути християнами і звільнитись від влади та вини гріха. Адже Сам Господь сказав до тих, хто увірував в Нього: “Як у слові Моїм позостанетеся, тоді справді Моїми учнями будете, і пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить!” (Івана 8:31,32). З цих слів легко помітити просту річ: тільки вірити в Ісуса недостатньо, потрібно перебувати у Його слові, щоб пізнати правду та стати Його послідовниками, і щоб звільнитись від гріха.

Син Божий приніс на землю Благу звістку і зобов’язав Своїх учнів проповідувати її скрізь: “Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте! Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде” (Марка 16:15,16). Зверніть увагу в цих словах, в що люди повинні вірити? В Євангелію, яка є наукою Христовою. Якщо ж людина ігнорує бажання Ісуса Христа, Який хоче, щоб кожна душа почула Євангелію, увірувала в неї й охрестилась для спасіння, то це означає, що вона не приймає волі Отця (Івана 12:50)!

Нажаль, сьогодні існує велика кількість людей, які визнають і вважають себе християнами, АЛЕ при цьому навіть не знають вчення Нового Заповіту, науки Христової. Такі люди обманюють самих себе, оскільки Святе Письмо навчає, що основою угодної Богу віри є Новий Заповіт: “Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове” (до Римлян 10:17). Цей вірш яскраво висвітлює взаємозв’язок між знанням вчення Христового і справжньою вірою.

В усі часи Бог мав бажання, щоб люди знали Його волю. Звернімо увагу на приклади зі Старого Заповіту. Через пророка Осію Бог сказав: “Погине народ Мій за те, що не має знання: тому, що знання ти відкинув, відкину й тебе… А тому, що забув ти Закон свого Бога, забуду синів твоїх й Я!” (Осія 4:6). В чому причина загибелі Божого народу старозавітних часів? У тому, що вони свідомо відмовлялись знати Слово Боже. Богом це розцінюється як відкидання Його Закону. Через того ж самого пророка Бог ще сказав: “Бо Я милости хочу, а не жертви, і Богопізнання більше від цілопалень” (Осії 6:6). Хоча люди вибраного ізраїльського народу приносили Богові жертви, Він сказав, що вони Йому не до вподоби, оскільки Він, насамперед, хоче Богопізнання, тобто щоб люди знали Його (що можливе лише через знання Слова Божого). Як багато людей сьогодні задовольняються саме таким формальним і традиційним поклонінням, у якому відсутнє Богопізнання та щирість серця!

Врешті решт, кожна людина сама вирішує, чи ХОЧЕ вона і чи буде вона знати Євангелію Христову і жити згідно неї. Бог дав право кожній людині вільно вибирати свою дорогу і будувати свої стосунки з Ним. Та разом з тим, Бог “в огні полум'яному… даватиме помсту на тих, хто Бога не знає, і не слухає Євангелії Господа нашого Ісуса. Вони кару приймуть, вічну погибіль від лиця Господнього та від слави потуги Його” (2 до Солунян 1:9,10; рос. 2 Фессалоникийцам 1:9,10). Нехай ці слова будуть засторогою для всіх нас.

Чи хоче сатана, щоб люди знали Біблію?

Отже Святе Письмо ясно навчає про Боже бажання, щоб усі люди знали вчення Нового Заповіту та жили згідно нього. Божа воля стосовно цього питання ще більше підкреслюється протилежним бажанням сатани. Ісус сказав, що часто у випадку, коли людина чує Слово Боже, “приходить диявол, і забирає слово з їхнього серця, щоб не ввірували й не спаслися вони” (Луки 8:12).

Також апостол Павло писав: “Коли ж наша Євангелія й закрита, то закрита для тих, хто гине, для невіруючих, яким бог цього віку засліпив розум, щоб для них не засяяло світло Євангелії слави Христа, а Він образ Божий” (2 до Коринтян 4:3,4). З цих слів ми бачимо – диявол робить все можливе, щоб люди не знали Євангелії, не мали її у своїх серцях, засліплює для цього розум.

Але чому він так чинить? Прочитайте ще раз Луки 8:12: “щоб не ввірували й не спаслися вони”. Ось правдива відповідь! Сатана докладає величезних зусиль, щоб як найбільше людей не спаслося від гріха, і щоб вони не були з Богом як у цьому житті, так і у вічності. Зверніть увагу на те, як у Біблії називається вчення Нового Заповіту: слова спасіння (Дії 11:14; 13:26), слова життя вічного (Івана 6:63,68; Дії 5:20; до Филип’ян 2:16), слово благодаті (Дії 14:3), слово правди та щирого розуму (Дії 26:25), слово примирення (2 до Коринтян 5:19), слово істини, правди (до Ефесян 1:13; Якова 1:18), здоровими словами (1 до Тимофія 6:3). Біблія є живим словом Божим (до Євреїв 4:12) і має силу спасати (до Римлян 1:15,16; 1 до Коринтян 1:18). Саме тому Божий супротивник, диявол, всіляко намагається посіяти серед людей переконання, що Святе Письмо вивчати не слід.

Висновок

На початку статті ми поставили запитання, чи насправді існує залежність між знанням Біблії та гріхом? Відповідь очевидна – така залежність існує. Але полягає вона не в тому, що чим менше людина знає Біблію, тим менше грішить. Навпаки, якщо людина не знає Писання, то цим вона себе прирікає на покарання від Бога, Який хоче щоб Його Слово знали усі люди. Людина, яка переконана в тому, що незнання Святого Письма є добром, бо звільняє від відповідальності перед Богом, має сатанинське переконання, оскільки саме це сатана хоче посіяти у свідомості людей.

Які переконання маєте ви особисто? На чому збудована ваша віра? Чи є Слово Боже вашою Книгою? Ваші особисті відповіді на це запитання є визначальними для долі у вічності. Нехай Господь благословить вас мати чисте і добре серце, яке б прийняло Слово Боже, берегло б його та приносило плід на Його славу!

Дмитрий Галюк


  << Вернуться

2660870 (+2604)
47
0
28, 19
(С) 2008-2024, Церковь Христа (Христова) г. Киев.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua