Мир вам и дому вашему
Поиск по сайту:
Страх, щоб сказати слово 21.09.2009
[ Жизнь христианина ]

Страх, щоб сказати слово

Працівник ферми Джо вирішив, що тілесні травми, які він дістав у результаті автомобільної аварії, є достатньою причиною, щоб подати судовий позов на вантажну компанію. В залі суду адвокат компанії по перевезенням вантажів, звернувшись до Джо, запитала його: “Знаходячись на місці події, чи сказали ви, що з вами все було гаразд?”

Фермер відповів: “Так, але дозвольте мені розповісти, як все було. Я завантажив свою ослицю Бетсі в ...”.

“Мені не потрібні ваші деталі, - перервала його адвокат, - просто дайте відповідь на запитання: знаходячись на місці події, чи казали ви, що з вами усе було гаразд?”

Фермер Джо сказав: “Я тільки-но завантажив свою дорогу ослицю Бетсі в трейлер і почав їхати по дорозі...”.

Адвокат знову перервала його, і звернувшись до судді, сказала: “Ваша честь, я намагаюсь встановити той факт, що на місці пригоди цей чоловік сказав дорожньому патрульному, що з ним все гаразд. Зараз, через декілька тижнів після аварії, він намагається пред’явити позов моєму клієнту. Я вважаю, що це обман, і прошу вас попросити його, щоб він просто відповідав на питання”.

До цього моменту суддя вже був зацікавився відповіддю Джо і заперечив адвокату: “Я б хотів почути про те, що він хоче розповісти про свою улюблену ослицю Бетсі”.

Джо подякував судді й продовжив: “Ось я й кажу, що тільки-но повантажив Бетсі в трейлер, мою улюблену ослицю, і поїхав по дорозі. В цей час, величезна вантажівка з причепом, всупереч сигналу “Stop”, врізалася в мене збоку. Мене відкинуло в один кювет, Бетсі в інший. Я не хотів ворушитися, тому що мені було дуже боляче. Однак, мені було чути стогін та рев Бетсі. За цими звуками я зрозумів, у якому важкому стані вона була.

Незабаром до місця аварії під'їхав дорожній патруль. Він міг чути звуки, що видавала Бетсі, тому одразу направився до неї. Після того, як він оглянув ослицю, він витяг свій пістолет й пристрілив її. Потім патрульний, перейшовши через дорогу, подивився на мене й запитав: “Ваш віслюк був у жахливому стані, тому я був змушений його пристрілити. Як ви себе почуваєте?”

В житті бувають моменти, коли ми вагаємось через свій страх щось сказати. Не через страх, що нас можуть “підстрелити”, а через страх “бути пристреленими”, через страх бути осміяними, страх опинитися в смішному становищі. В результаті, замість того, щоб використати можливість й стати на бік Христа, ми вибираємо роль мовчуна/мовчунки. Робимо так, виходячи з обставин, що такий вчинок може бути “більш безпечним”.

Хай Бог допоможе нам замінити страх перед людьми на страх перед Богом.

І хто заподіє вам зле, коли будете ви оборонцями доброго? А коли ви за правду й страждаєте, то ви блаженні! А їхнього страху не бійтеся, і не тривожтеся! А Господа Христа святіть у ваших серцях, і завжди готовими будьте на відповідь кожному, хто в вас запитає рахунку про надію, що в вас, із лагідністю та зо страхом” (1 Петра 3:13-15).

Алан Сміт


  << Вернуться

2657250 (+1790)
62
0
38, 24
(С) 2008-2024, Церковь Христа (Христова) г. Киев.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua