Мир вам и дому вашему
Поиск по сайту:
Та чи ж існує Бог насправді? (7) 15.04.2009
[ Бог, Божество | Спасение ]

Та чи ж існує Бог насправді? (7)

Предыдущая часть К началу статьи Продолжение

12. Біблія доводить існування Бога.

Не у кожному, але у багатьох випадках, людина може добре розуміти, що саме вона тримає в руках. У вірші В. Маяковського про радянський паспорт йдеться про те, що коли у руках іноземного пана чиновника опиняється оця «книжица», він там змальований у шокованому стані, начебто ще трохи й увійде в кому, чи втратить свідомість. У вірші говориться, що ця людина бере в руки радянський паспорт з відчуттям, ніби це їжак, бомба, бритва обоюдогостра чи змія двометровороста. Більшість, що з-за упереджень мали легковажний погляд на Біблію, потім були вражені, коли починали читати її з відкритим серцем. Багато людей тримало у своїх руках чи мали перед своїми очима речі, що викликали сильне здивування, або тішили, наприклад, імператриця, що уперше бачила музичну скриньку, чи науковець, котрий уперше бачив арифмометр (це такий «мікрокалькулятор» з заліза вагою десь біля двох кілограмів). Грамофон, фотокамера, радіоприймач, відеомагнітофон, електронна книжка, мініатюрний диктофон, наукові прилади, різні види зброї і ще багато чого у свій час вразило велику кількість людей. Та ось Біблія – це щось незрівнянно унікальне з усім вище названим. Що робить її такою? Її походження і її призначення. Хоч вона написана людьми, але її зміст від Бога, і її походження з небес. Щодо призначення нема нічого більш корисного для людини. Те, чим вона є, говорить про те, від кого вона, що є доказом існування Бога.

Ось твердження, що яскраво пояснюють важливе значення слова Божого, Біблії, для людини: «і, немов новонароджені немовлята, жадайте щирого духовного молока, щоб ним вирости вам на спасіння» (1 Петр. 2:2). «Хто спраглий, нехай прийде, і хто хоче, нехай бере воду життя даром!» (Об. 22:17). Як для життя людини потрібні вода і їжа, так вона не житиме вічно без духовної води і їжі – слова Божого. Воно як зброя порівнюється з мечем (Євр. 4:12); і з медом, як із тим, що дає насолоду або задоволення (Пс. 119:103). Вогонь і молот, що скелю розлупує (Єрем. 23:29) – це теж про слово Боже, і у такий спосіб підкреслюються його можливості і сила. Світильник і світло – хіба це не те, що допомагає людині бачити необхідне у темряві: такою мовою говориться про слово Боже (Пс. 119:105). «Я бачив кінець усього досконалого, але твоя заповідь вельми широка» (Пс. 119:99), тут взагалі без коментарів, та все ж дивіться, наголошується на тому, що найкраще людське поступається Божому. Усе це Біблія говорить про себе сама, але людина, що має розум і совість, спроможна визнати, що Боже слово таким і є насправді.

Багато християн знають про надприродне походження Біблії з аналізу її змісту. Те, що вона у собі містить, доводить, що ця книга не від людини, а з небес від Бога. І ось чим саме це доводиться. Подивимось лише на кілька речей. 1) Інформація, записана в ній, іде у часі попереду наукового відкриття, яке пізніше стає доказом істинності записаного. Тобто людина не могла у часи запису чи раніше знати про щось із цього, якби не відкрив їй Бог, а вже потім науковці сказали, що так воно і є. Наприклад, що земля кругла, висить ні на чому, зірок безмежна кількість і таке інше. У Біблії це записано давно, а люди до недавнього часу мали зовсім інше знання про ці ж речі. І таких прикладів щодо устрою світу є і є. 2) Господні пророцтва і їх сповнення. Ісая записав про Бога, який говорить: «Так Я сказав, те й спроваджу, що Я задумав був – теє зроблю» (Іс. 46:11). Було багато речей, про які віщав Бог стосовно майбутнього, і люди, які про це чули, вважали неймовірним, щоб сказане збулося. Природа цього явища Божественна, Отець Небесний відкривав майбутнє і потім виконував те, про що говорив. Біблія сповнена Божими пророцтвами, які збулися, наприклад, руйнування халдеями Єрусалиму і Вавілонський полон, або прихід на Землю Ісуса Христа. Також є пророцтво, виконання котрого ще у майбутньому – це друге пришестя і Божий суд над усіма людьми. 3) Цілісність і гармонійність Біблії викликає велике здивування тим, що вона не містить у собі протиріч, хоч і записувалась приблизно 1400 років, і близько сорока авторів це робили, і писали по усіх темах життя. Коли слідчій намагається довести провину злочинця, один із шляхів, якім він це робить, він шукає непослідовність і суперечки у показах підозрюваного. Аналогічно, непослідовність, суперечки і протиріччя, якби вони мали місце у тексті Біблії, то робили б її вразливою для атакуючих її атеїстів. Але попри всі їх намагання, вони не здатні їй зашкодити, і мають успіх лише за допомогою брехні, спрямовуючи її на необізнаність людей. 4) Біблія не є підручником чи науковою працею з географії, історії, астрономії, медицини, але інформація, записана в ній стосовно різних областей знань, завжди правдива і істинна, бо написанням Біблії керував Бог. Ми відмічаємо, що у порівнянні з нею у працях науковців помилки зустрічаються. Приклад: ті, хто критикував Біблію, посилалися на істориків, які стверджували, що нація Хіттеян, про яку багато разів говориться у Божому слові, взагалі ніколи не існувала. Та сучасні відкриття неупереджених істориків і археологів дають безліч доказів на перевагу Біблії, розкриваючи історію Хіттеїв (їх життя, письменність, завоювання і таке інше).

Жодну освіту не можна вважати завершеною без знання слова Божого, тому що Біблія – це основа моралі і стосується цілей, які людина ставить собі у житті. Біблія покращувала життя кожної нації і окремої людини, яка ставилась до неї з повагою, або спиралася на її принципи. Багато президентів, складаючи присягу на вірність своїй нації, клали руку на Біблію, демонструючи цим жестом, що бажають своїм співвітчизникам найкращого – процвітання й справедливого життя. Але там, де не керуються на землі словом Божим, доказом цього стає безладдя, поглинаюче країну. Війни, корупція, зріст злочинності, проституція, наркоманія, аборти, суїциди, алкоголізм й подібне руйнують державу, економіку, руйнують сім’ї, впливають на демографію, на сучасне і майбутнє країни. Це відбувається там, де людина діє за власним розумом та всупереч законам Божим. І лише життя за Біблією поступово усуває те, що шкодить кожному. Хіба це не доказ її Божественного походження, перевірений часом і життям.

І сьогодні іноді запитують: чому саме Біблія займає таке унікальне місце серед інших книжок, коли їх дуже велика кількість, і самих різних, що задовольняють нас відповідями начебто в усіх питаннях. Дехто наголошує: вона цікава, але застаріла для того, щоб практично допомогти у житті. Та все ж чому саме ця книга не така, як інші? Ми вивчали раніше, що Бог дав її людям, щоб нам жити згідно з Його повеліннями, відображеними у ній, що було б на добро кожному. Та необхідно звернути увагу на перелік того, що відрізняє її від інших книжок: 1) Це книга, яку найбільше тиражують. Щодня випускається приблизно 33000 примірників, і щосекунди друкується одна Біблія. І у 20 сторіччі кількість екземплярів, що вийшли у світ, складала десятки мільярдів. За об’ємами у виданні книжок після Біблії стоять праці Мао Цзедуна, які поступаються кількістю у десятки тисяч разів. 2) Біблія – це книга, яку найбільше перекладали на різні мови, і те, що сьогодні існує більш як 2000 перекладів, дає практичну можливість кожному скористатися нею. Це означає, що сьогодні кожна людина має можливість слухатися голосу Божого. У книзі Дії Святих Апостолів, у другому розділі, як справжнє чудо показаний феномен, коли Боже послання до людини передалося іноземними мовами через апостолів, які ці мови не вивчали й не знали. Але таке чудо у першому сторіччі, що надавало великі можливості для поширення Євангелії, для когось не мало значення і не принесло користі. Одні бачили Бога у всьому цьому і корилися Йому, а інші, як і сьогодні, відвернулися. 3) З погляду на пункти 1) і 2) можна зробити висновок, що Біблія є книгою, яку найбільш читають. Великі тиражі не встигають задовольнити попит на неї. Але водночас це є книга, яку читають менш за інші, якщо співвіднести кількість виданого з тим, скільки Біблій не прочитано, але просто стоять десь на полицях. Та цікаво, що чим далі людина віддаляється від мавпоподібного мислення, тим більше вона розуміє, що Біблія їй потрібна. 4) Біблія є самою дорогою і в той же час самою дешевою книгою у прямому і переносному значенні. Найдорожча книга, за яку були заплачені найбільші гроші, це древній рукопис Біблії (Синайській Кодекс). Радянський уряд продав його Великобританії за 510000 доларів курсом 1923 року. Але вона є найдешевшою з приводу того, що велика кількість Біблій протягом довгого часу потрапляла до багатьох людей безкоштовно. І ще річ у тім, що багатьма віруючими вона сприймається як щось найдорогоцінніше, але для більшості Слово Боже – це як непотріб. 5) Біблія є самою переслідуємою книгою у світі . Ця фраза має на увазі думку про величезну кількість екземплярів, що були знищені. І також це має відношення до тих, про кого Ісус сказав: «Блаженні ви, як ганьбити та гнати вас будуть, і будуть облудно на вас наговорювати всяке слово лихе ради мене» (Мат. 5:11).

Ось кілька висловів із самої Біблії, що доводять, наскільки вона важлива. «Дослідіть но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, - вони ж свідчать про Мене» (Ів. 5:39), - сказав Ісус. І про Його вчення, записане у Біблії, Він промовив: «Слова, що їх Я говорив вам, то дух і життя» (Ів. 6:63), а Боже слово Він назвав істиною (Ів. 17:17). Розуміння того, чим є Біблія, допомагає визнати, від кого вона; тобто це доказ існування Бога.

Предыдущая часть К началу статьи Продолжение

Анатолий Шкрябин


  << Вернуться

2621512 (+1213)
69
0
21, 48
(С) 2008-2024, Церковь Христа (Христова) г. Киев.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua