Мир вам и дому вашему
Поиск по сайту:
Досвід дядька Василя 04.04.2009
[ Жизнь христианина ]

Досвід дядька Василя

Погожої днини пізньої осені, прямуючи до батьківської оселі, я зустрів по дорозі сусіда, дядька Василя.

– Доброго дня, - привітався я з ним.

– Доброго, - відповів він. Як там Чернівці, на місці? Це було питання номер один при наших зустрічах. Такою ж була і моя відповідь:

– На місці, що їм станеться? А звідки це Ви з косою?

– З фазенди, косив там васильок. Ти представляєш, – не обмежуючись стислою відповіддю, емоційно продовжував він, – лиш недавно був там, і всьо там було нормально. А тепер після дощів той васильок вигнався аж по пояс! Росте, аж смієси. Мусив його скосити, бо траба буде ворати, а він мішає. Нє, ну ти понімаєш, яка це зараза, той васильок, – обурювався мій сусід, – нішо їй не вредит. От возмемо культурну рослину, таж коло неї треба ходити, як коло дитини. А цей бурян сам росте. Насіння того васильочка має дужжже велику силу! Ну, бувай здоровий, - побажав мені сусід, дійшовши до своєї хвіртки.

– І Ви ходіть здорові, - попрощався я з ним.

Продовжуючи дорогу, я розмірковував над словами дядька Василя. Важко не погодитись з моїм сусідом. Певно, досвід кожного, хто знайомий з працею на землі, засвідчує правдивість його слів: бур’ян має силу до життя, і потрібно проливати багато поту, працюючи на землі. Мабуть, не одна людина, яка має свою землю, колись мріяла, щоб усе було навпаки – щоб овочі та фрукти росли без догляду, як бур’ян. Було б чудово, чи не так?

Але ж такого ніколи не буде. Чому? Відповідь можна знайти на самому початку Книги: “І до Адама сказав Він: За те, що ти послухав голосу жінки своєї та їв з того дерева, що Я наказав був тобі, говорячи: Від нього не їж, проклята через тебе земля! Ти в скорботі будеш їсти від неї всі дні свойого життя. Тернину й осот вона буде родити тобі, і ти будеш їсти траву польову. У поті свойого лиця ти їстимеш хліб, аж поки не вернешся в землю, бо з неї ти взятий. Бо ти порох, і до пороху вернешся” (Буття 3:17-19). Одним з наслідків гріха Адама стала необхідність працювати “у поті свойого лиця”. Бóг піклується про те, щоб тернина й осот мав силу, щоб трава існувала і без догляду за нею.

Таким чином, досвід дядька Василя підтверджує Божу могутність і вірність Своєму слову. Якщо Бог пообіцяв людині, що та буде важко працювати, то Він і подбає про засіб, за допомогою якого досягається мета, – Він забезпечує здатність бур’яну зростати не тільки без догляду. Тому коли ви бачите бур’ян, пам’ятайте – він є доказом, що Бог вірний Своєму Слову, що Творець неба та землі має силу виконати Свою обіцянку.

Зрештою, розмова з сусідом ще більше ствердила мою віру і більше наповнила радощами моє серце. Ви спитаєте чому? Я відповім. Справа в тому, що Бог дещо мені обіцяв! А досвід дядька Василя говорить про те, що Бог виконує Свої обіцянки. Його досвід є ще одним життєвим свідченням, що Бог виконає ті обіцянки, які дав мені. Досвід дядька Василя означає, що у мене є всі підстави у всій повноті покладатись на Владику неба і землі та довіряти Йому, мати живу надію і цінувати Його обіцянки, що Він дав мені.

А вам Бог обіцяв що-небудь?

Дмитрий Галюк


  << Вернуться

2739412 (+1547)
40
0
30, 10
(С) 2008-2024, Церковь Христа (Христова) г. Киев.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua