Мир вам и дому вашему
Поиск по сайту:
Зміцнюй віру 340 03.09.2009
зміцнюй віру

Хочете пораду?

Чи чули ви історію про чоловіка, який заїкався? Він сказав своєму співрозмовнику: «Йя...я...я д...д...думаю, що м...м...ми п...п...по...повинні л...л...л...ліквід...д...дувати ус...с...сі атом...м...м...мні б...б...бом...м...би!» На що його співрозмовник відповів: «Ой, тобі легко скзати таке!»

Я думаю, що ми іноді з більшою легкістю даємо поради іншим. «Не переживай, все пройде!» «Не будь ніженкою, нічого страшного тут немає!» «Якби я був на твоєму місці, я б з цим не погодився!» Ви, можливо, чули щось подібне або говорили таке? Я впевнений, що ми діємо з хорошими намірами, але, зазвичай, спричиняємо більше шкоди, ніж користі, коли занадто поверхнево ставимося до проблем інших людей. Дуже часто люди, які розповідають нам про свої проблеми, не шукають поради. Вони просто хочуть з ким-небудь поділитись своїми бідами та розчаруваннями. Можливо усе, що насправді потрібно людині, яка приходить до нас, це почути: «Я розумію», або «Я співчуваю», або «Тобі, напевне, дуже важко». Можливо, усе, чого шукають і очікують люди, це доказу того, що комусь не байдуже їхнє життя, навіть, якщо їм і не можуть допомогти.

Візьміть дружину, яка в дверях зустрічає свого чоловіка словами: «Твої діти цілий день вимотували мені нерви!» На що він відповідає: «Так чому ж ти їх не покарала та не відправила по своїм кімнатам?» А вона просто дуже хотіла почути слова: «Я знаю, тобі напевне було дуже важко провести цілий день одній в чотирьох стінах з дітьми. Але тепер, коли я вдома, може ти трохи відпочинеш». Або візьміть чоловіка, який приходить додому і грюкає дверима з криком: «Я ситий по горло цими колегами!» І отримує у відповідь: «Я ж тобі казала, що треба знайти кращу роботу!» Більше, ніж ймовірно, що все, що він хотів від дружини, це почути: «Бідолаха, тобі приходиться терпіти все це заради мене та дітей. Але ми це дуже цінуємо, і, можливо, завтрашній день буде кращим!».

Більшість скарг – це крик про підтримку, розуміння і визнання. Це існує як вдома, так і на роботі, в церкві, скрізь. Наступного разу, коли ви почуєте скаргу подумайте про неї протягом кількох хвилин до того, як відповісти, і потім постарайтесь виявити хоч трохи любові, розуміння, співчуття і визнання замість поради... це моя вам порада!

Біл Сміт

- - - - -

Спортсмен i пирiжки

Один спортсмен любив здійснювати ранкові пробіжки в парку. Кожного ранку він пробігав біля продавця пиріжків. Один пиріжок коштував 2 гривні, спортсмен знав про це, і кожного разу, коли пробігав біля прилавку, він давав продавцю дві гривні, але пиріжок не брав.

Спочатку це викликало подив у продавця, але з часом він звик до дивацтва спортсмена.

Одного разу, коли спортсмен в черговий раз кинув на прилавок дві гривні, продавець вибіг із-за свого робочого місця і схопив його за руку, намагаючись щось сказати. “Ви напевне хочете дізнатись, чому я плачу гроші, але ніколи не беру пиріжок?” - запитав спортсмен? “Ні, - відповів продавець, - я хотів сказати, що пиріжки подорожчали, з сьогоднішнього дня вони коштують по три гривні”.

Смішний випадок, правда? Але як часто ми схожі на цього продавця пиріжків, сприймаючи те добре, що нам дається, як належне! Чи часто люди дякують Творцю за своє життя? За повітря, яким дихаємо? За сонце? За здоров'я?

Коли дитина починає хворіти, батьки звертаються до Бога: “За що? Чому?” А чи дякували вони Йому, коли дитина була здорова?

Будьмо ж завжди вдячні Господу за Його милості до нас!

- - - - -

Хто для тебе Христос?

На сьогоднішній день Христос може бути для тебе:

  • Учителем світового рівня
  • Прикладом моральності
  • Засновником великої релігії
  • Містичною особистістю
  • Зображенням для поклоніння
  • Популярною темою мистецтва
  • Культовою скульптурою
  • Прикрасою в домі або на шиї
  • Легендарною особистістю в історії

АЛЕ ТВОЄ ЖИТТЯ НІКОЛИ НЕ НАБУДЕ СЕНСУ, А ДУША НІКОЛИ НЕ ЗНАЙДЕ СПАСІННЯ, ДО ТИХ ПІР, ПОКИ ТИ НЕ НА СЛОВАХ, А НАСПРАВДІ НЕ ЗРОБИШ ХРИСТА СВОЇМ ГОСПОДОМ І СПАСИТЕЛЕМ!

- - - - -

«Сейчас позже, чем вы думаете»

Двое мальчиков разобрали домашние часы, чтобы посмотреть, “почему они тикают”. Рассмотрев каждую деталь, они снова их собрали. Ночью отца разбудил бой часов. Они пробили 97 раз без остановки. “Лена, - взволнованно позвал он свою жену, - вставай скорее! Сейчас позже, чем я вообще мог себе представить!”

Как подходят эти слова к нашему беспокойному времени! Завтра наша цивилизация может погибнуть! Завтра может прийти Христос! Завтра мы можем умереть! И даже если все эти события не произойдут завтра, МЫ С КАЖДЫМ ДНЕМ СТАНОВИМСЯ К НИМ БЛИЖЕ. Время летит, возможность теряется, многие могут потерять своих детей, если не проснутся. В самом деле, сейчас позже, чем когда бы то ни было.

Не откладывайте больше: если почувствовали необходимость стать христианином, сделайте это сейчас!

Не откладывайте больше: если почувствовали необходимость стать христианином, почитать Библию, кого-то навестить, сделать что-то для Бога или кому-то рассказать о спасении, сделайте это сейчас!

- - - - -

Поетичний куток

Іс. 42:3

Ти не доломлюєш надломлену тростину.
Пішов на хрест, щоби спасти людину.
Зцілив мій біль надтріснутого серця.
Простив мене і кажеш: ти не сердься,
Коли Христа хто нині не приймає
І серце своє з болем закриває.
Можливо ще не час, бо не готове
Те серце проростити Боже Слово.
Щоб і мені не доламать тростину,
Дай Боже сил, щоби любить людину,
Яка Твойого Слова не приймає,
Від благодаті серце закриває.
Додай терпіння ще їм послужити,
Допоможи серця розположити
Повірити в Христове Воскресіння
І прийняти Твоє святе спасіння.

Шандрук Світлана, м. Тернопіль

- - - - -

Влучне слово

"Я часто раскаивался в том, что говорил, но редко сожалел о том, что молчал" (Фома Аквинский).

* * * * *

Тот, кто отдаст сердце Богу, обязательно отдаст его и людям

* * * * *

Надо жить так, чтобы люди, узнав вас, захотели узнать Хрсита.

- - - - -

Церква Христова м. Чернівці


  << Вернуться

2658868 (+602)
32
0
26, 6
(С) 2008-2024, Церковь Христа (Христова) г. Киев.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua