Мир вам и дому вашему
Поиск по сайту:
Зміцнюй віру 335 22.06.2009
зміцнюй віру

Найважливіша допомога

Результат-невидимка

В роки другої світової війни трапилась така історія. На вимогу одного англійського генерала йому надали інформацію про те, скільки літаків збили зенітні гармати, якими були озброєні судна морського каравану. Виявилось, що мізерно мало. Вирішивши, що від них немає жодної користі, генерал наказав зняти гармати. Але після цього судна перестали доходить взагалі. Тоді стало зрозуміло, що важливим є не тільки видимий результат, але і його відсутність.

Така ж ситуація із обітницею, яка записана в Біблії: "Бог для нас охорона та сила, допомога в недолях…". Багато хто не вірить в те, що Бог є помічником для віруючих. Вони, як той генерал, вимагають інформації: "А скільки разів у своєму житті ви реально бачили допомогу від Бога" І, знайшовши, що видимий результат відсутній, готові викреслити Творця зі свого життя. Не спішіть розмірковувати так, як це робив той генерал. Ніколи не кажіть, що Бог не допомагає. Якщо б Господь взагалі не допомагав людям, світ вже давно б розсипався.

Притча про сироп

Найголовніша допомога, яку Бог надав людству – це спасіння від гріхів. Немає людини, яка б не потребувала цієї допомоги, тому що всі – грішники. Біблія наполягає на тому, що безгрішних людей не існує.

Колись, у ті давні часи, коли влітку на вулиці продавали газовану воду з сиропом, один молодий чоловік попросив продавця:

"Налийте, будь ласка, мені води без сиропу". Продавець запитала його: "Вам без якого сиропу - без горобинового чи без вишневого?"

Не знаю, пожартувала вона, чи просто без сиропу продаж газованої води був непередбачений, але це хороша ілюстрація до того, про що ми говоримо. Згідно Біблії, якщо хтось стверджує, що він без гріха, ми маємо повне право запитати його: "Без якого саме гріха?" Ви маєте на увазі, що ви нікого не вбивали? А як щодо гніву? Чи гнівались ви коли-небудь? Як же ви збираєтесь тепер очиститись від цього гріха? Яким чином маєте намір виправдатись на Божому суді?

А як у вас стосовно обману? Невже ви ніколи в житті не казали неправди? Ніколи не відповідали злом на зло, лайкою на лайку? Завжди любили ближнього? Завжди вірили в Бога і ніколи в Ньому не сумнівались? Ні разу за своє життя не допустили нічого нечистого навіть в думках?

Єдиний шлях

Можна довго перераховувати, і якщо ви чесна людина (перед самим собою насамперед), то визнаєте, що гріхів у вас у житті було багато. Що робити? Шлях один – звернутись до Ісуса Христа. Покаятись в гріхах. Адже чому Ісуса розіп’яли на хресті? Не тому, що Він не міг Себе захистити від тих, хто Його розпинав, а тому, що Він добровільно віддав Себе в їх руки. Він помер за гріхи наші: «Він погорджений був, Його люди покинули, страдник, знайомий з хоробами, і від Якого обличчя ховали, погорджений, і ми не цінували Його... Направду ж Він немочі наші узяв і наші болі поніс, а ми уважали Його за пораненого, ніби Бог Його вдарив поразами й мучив... А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено! Усі ми блудили, немов ті овечки, розпорошились кожен на власну дорогу, і на Нього Господь поклав гріх усіх нас!» (Iс. 53:3-6). Очевидці думали, що Христос «погорджений та покинутий», Його зневажали і «не цінували». Думали, що Бог Його покарав. Але справа була не в цьому. Справа в тому, що Сам Бог в Особі Ісуса Христа взяв на Себе гріхи Свого творіння.

Ваші гріхи Бог обов’язково простить, якщо ви приймете Його жертву. Довірте своє життя Спасителю, увірувавши в Нього від усього серця.

Олег Шорсткін

- - - - -

Ламiнін — хрест всередині нас

Існує така молекула білку в нашому організмі, яка називається Laminin. Вона знаходиться в міжклітинному матеріалі, який зв'язує усі внутрішні органи в єдиний організм. ламінінЦе, певним чином, основа, фундамент. Своїми короткими трьома “гілочками” вона тримається за інші такі самі молекули, створюючи цю основу, а довшою приєднується до клітин, фактично прикріплюючи органи до “основи”.

Ламінін життєво необхідний, тому що він практично “склеює” усі органи в одне ціле — в організм. А своїм виглядом він схожий на хрест, чи не так?

Коли мій розум і мої почуття не ладять між собою, хрест, як ламінін, скріплює їх разом, тому що серце любить Його, а розум Його визнає.

Коли в сім'ї чоловік та дружина не ладять між собою, - “ламінін” не дає шлюбу зруйнуватись, якщо, звичайно, обоє, чоловік та дружина, Його люблять та визнають.

Також зовсім несхожі між собою люди по усій землі, дякуючи цьому “ламініну”, вірі в Христа, розп'ятого на хресті і воскреслого, поєднуються і скріпляються в один вселенський організм — Тіло Христа або Церкву іншими словами...

Хрест був закладений в наше буття з самого початку, на молекулярному рівні. І це власне те, що не дасть нам розвалитись.

- - - - -

Влучне слово

«Умеренность – это богатство бедняков; алчность – это нищета богачей».

Сердце алчного человека – это океан, ожидающий дождя”.

Мухи чуют раны, пчёлы - цветы, люди низкие – недостатки, благородные – достоинства”.

Искушения нам даются не для того, чтобы нас погубить, а для того, чтобы сделать сильнее”.

- - - - -

Поетичний куток

О, ІСУСЕ!

О, Ісусе, мене звільни
Від мого тягару вини:
Що не так я на світі жила,
І не те, що треба, робила.
Не туди мене ноги несли
І не там я шукала краси.
Не тому віддавала шану,
Попадала часто в оману.
У складних лабіринтах долі
Я Твою пізнавала волю.
Хоч поранена знов і знов,
Я Твою відчувала любов!
Ти не дав мені заблудитись,
У пітьмі навік залишитись.
І коли вже не було сили,
Твої руки мене носили.
Під усім підведу я риску
І Тобі поклонюся низько,
Бо мого тягаря Ти зняв,
Замість мене Себе розіпяв.
Жертву буду цю вік памятати,
І всю славу Тобі віддавати.

Світлана Шандрук, м. Тернопіль

- - - - -

Церква Христова м. Чернівці


  << Вернуться

2731941 (+1271)
52
0
27, 25
(С) 2008-2024, Церковь Христа (Христова) г. Киев.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua