Мир вам и дому вашему
Поиск по сайту:
Ожорсточене серце 15.06.2009
[ Разное ]

Ожорсточене серце

Ожорсточене серце приносить шкоду не тільки для твого життя, але й членам твоєї сім’ї. Наприклад, Ісус визначав таке серце як камінь спотикання для подружнього союзу. Коли Його запитали про розлучення, Він сказав: «...То за ваше жорстокосердя дозволив Мойсей відпускати дружин ваших, спочатку ж так не було» (Матв. 19:8). Коли один або й обидва учасники подружнього союзу перестають довіряти Богові, щоб Він допомагав вирішувати їх труднощі, то в цей момент вони підписують смертний вирок своєму союзу. Вони відкидають Того, Хто може їм допомогти.

Моїй помічниці по роботі, Керен Хілл, довелося побачити результат такої впертості. Одна корова на полі, втиснувши свій ніс в порожню банку з-під фарби, не могла скинути її з себе. З банкою на морді корова не могла нормально дихати, тим більше вона не могла ані їсти, ані пити. Таким чином вона піддавала загрозі своє життя і життя свого теляти. Достатньо серйозний гордієв-коров’ячий вузол.

Уся сім’я Керен прийнялась надавати допомогу цій корові. Але коли корова помітила своїх спасителів, вона тут же почала переміщуватись углиб пасовища. Вони переслідували її, а вона від них віддалялась. Три дні вони гнались за цією коровою! Кожен раз, коли вони наближались до неї, вона втікала від них. Врешті-решт, при допомозі автомобілів та мотузок вони змогли загнати її в кут і звільнити від банки.

Можливо ти недавно стикався з подібними випадками у людей? Душі, які погано харчуються? Зневоднені серця? Люди, які не можуть зробити глибокий вдих? А все тому, що вони вставили свій ніс туди, куди не потрібно; і коли Бог прийшов на допомогу, вони втекли.

Коли мільйони з нас імітують таких корів, виникає хаос. Народ, який ухиляється від Бога та наштовхується одне на одного. Ми швидко бігаємо, голодуємо, і все це приносить нам неприємності.

Нерозумні люди з банками на голові. Таким ми бачимо цей світ? Але так цей світ бачить Бог. І тим не менше, Бог любить цей світ. «Так бо Бог полюбив світ…». Цей ожорсточений і самовдоволений світ. Ми сунемо свій ніс куди не слід, але Бог нас не кидає.

Ми втікаємо від Того, Хто може нам допомогти, але Він не здається. Він любить. Він проявляє наполегливість. І, як це часто буває, серце людини починає пом’якшуватись.

Хай твоє серце буде таким.

Коли мої донечки були маленькими, вони любили ліпити з пластиліну. Вони створювали фігурки з цієї пластичної маси. Але коли вони забували закривати кришку коробки, де знаходився пластилін, то він ставав твердим.

Коли таке траплялось, вони приходили до мене. І я міг розім’яти цю тверду масу і знову перетворити її в м’яку.

Можливо твоє серце затверділо? Принеси його своєму Отцю. Тебе віддаляє лише один крок. Ти живеш у важкому світі, але ти не повинен жити з важким серцем.

Макс Лукадо


  << Вернуться

Случайные фотографии
2714072 (+818)
42
0
28, 14
(С) 2008-2024, Церковь Христа (Христова) г. Киев.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua